nederland

Camera’s tegen overlast asielzoekers Ter Apel

Door ANP - 05 december 2016

TER APEL (ANP) – In het Groningse Ter Apel wordt per direct cameratoezicht ingevoerd in de strijd tegen een kleine groep asielzoekers die aanhoudend overlast veroorzaakt. De gemeente zegt daarmee gehoor te geven aan veel verzoeken van bewoners en bedrijven.

De gemeente Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, kondigde al eerder een serie maatregelen aan om de overlast terug te dringen. Het zou gaan om een kleine groep bewoners van het asielzoekerscentrum in die plaats die geen recht zouden hebben op asiel in Nederland. Ze zouden zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan diefstallen en zakkenrollen.

De burgemeester liet vorige week weten dat asielzoekers die de openbare orde verstoren een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden krijgen. Ook is de politie meer aanwezig in de buurt van het asielzoekerscentrum.