nederland

Cel voor poging doodslag op ongeboren kind

Door ANP - 12 december 2016

UTRECHT (ANP) – Een 30-jarige man die zijn zwangere vriendin zwaar mishandelde en probeerde hun ongeboren kind van het leven te beroven, heeft drie jaar gevangenisstraf gekregen. Een half jaar daarvan is voorwaardelijk. Daarnaast heeft de rechtbank hem een contactverbod met de moeder en het inmiddels geboren kind opgelegd.

De man, die illegaal in Nederland verblijft, had zijn vriendin en hun ongeboren kind meerdere malen met de dood bedreigd. Dit jaar schopte hij in Duisburg (Duitsland) de toen 27 weken zwangere vrouw een aantal keren in haar buik. Dat had tot levensbedreigende complicaties kunnen leiden, oordeelt de rechtbank.

Over de psychische ontwikkeling en denkpatronen van de man bestaan ernstige zorgen, maar hij heeft niet meegewerkt aan psychisch onderzoek. De straf is conform de strafeis van de officier van justitie.