nederland

‘Denk na over tweede kerncentrale’

Door ANP - 09 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – In plaats van te focussen op sluiting van de kerncentrale in Borssele moet juist worden nagedacht over een tweede centrale in Zeeland. Dat stelt directeur Ad Louter van uraniumverrijker Urenco Nederland in een vrijdag gepubliceerd interview in het Financieele Dagblad.

In Duitsland werd na de kernramp in Fukushima besloten tot een totaal afscheid van kernenergie. Volgens Louter, die met zijn bedrijf de ‘brandstof’ maakt voor kerncentrales, is dat zonde omdat kernenergie de goedkoopste en schoonste energiebron zou zijn. ,,Wind en zon zijn er in lage concentraties en je hebt er dus veel ruimte voor nodig.”

Daar komt volgens Louter bij dat de vraag naar kernenergie door de uitfasering van fossiele brandstoffen de komende tijd weer zal toenemen. ,,Op dit moment zijn meer dan zestig reactoren in aanbouw. Daarvan komt meer dan een derde in China.”