nederland

Derde vogelgriepbesmetting in Biddinghuizen

Door ANP - 01 december 2016

BIDDINGHUIZEN (ANP) – In Biddinghuizen (Flevoland) is donderdag bij een derde vleeseendenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, worden de 8500 eenden op het bedrijf zo snel mogelijk afgemaakt, liet het ministerie van Economische Zaken donderdagavond weten.

Het bedrijf ligt in de buurt van de twee andere bedrijven waar de afgelopen dagen vogelgriep werd geconstateerd. Voor de ruime omgeving van de besmette bedrijven was al een vervoersverbod ingesteld voor pluimvee en eieren.

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) heeft voor eenden- en kalkoenbedrijven in het hele land extra hygiënemaatregelen aangekondigd. Bovendien mogen eenden en kalkoenen alleen na een klinische inspectie worden vervoerd.

Zaterdag werd in Biddinghuizen het eerste vleeseendenbedrijf besmet verklaard. Donderdag volgden de andere twee.