nederland

Dickens Festijn trekt iets minder bezoekers

Door ANP - 18 december 2016

DEVENTER (ANP) – De 26e editie van het Dickens Festijn in Deventer heeft dit weekend 125.000 bezoekers getrokken. Daarmee was het evenement iets minder populair dan vorig jaar. Desondanks is de organisatie tevreden.

Bezoekers konden zich in het historische Bergkwartier van Deventer vergapen aan ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver, zoals Mr. Pickwick, Scrooge, Oliver Twist en Christmas Carol Singers. Dat trok ook geïnteresseerden van over de landsgrenzen. Volgens de woordvoerder van de organisatie waren er veel bezoekers uit Duitsland.

Zaterdag was het heel druk, zondag was het al vroeger wat rustiger. Dit jaar was ook wat meer benadrukt dat de wachttijd tot het gratis festijn kan oplopen tot anderhalf uur. Mogelijk dat daardoor wat minder mensen besloten te gaan. Daarnaast waren er werkzaamheden aan het spoor.

De woordvoerder stelt dat het festijn in Deventer heel bijzonder blijft en dat er ook dit jaar weer alleen maar enthousiaste reacties waren. ,,Steeds meer steden en dorpen proberen het na te doen. Maar er is maar één Dickens Festijn in Nederland, en dat is in Deventer.’’