nederland

Diyanet ontkent doorspelen Gülen-gegevens

Door ANP - 14 december 2016

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse moskeekoepel Diyanet ontkent namen van Nederlandse Gülen-sympathisanten aan de Turkse autoriteiten door te hebben gegeven. ,,De Islamitische Stichting Nederland (ISN) verwerpt alle aantijgingen aan het adres van de geloofsbedienaren, bestuurders en moskeegangers”, aldus Diyanet in een verklaring op de website woensdag.

,,Geen enkele moskeeganger, bestuurder en/of geloofsbedienaar van de aangesloten moskeeën is gevraagd om inlichtingen te verstrekken. Ook is er geen enkele moskeeganger, bestuurder en/of geloofsbedienaar geweest die ISN hierover heeft benaderd. Het document dat als bewijs wordt aangedragen is een verzameling van gegevens die op internet te vinden zijn”, staat er verder. Het bestuur van Diyanet wil verder geen commentaar geven.

Eerder op de dag werd bekend dat minister Koenders van Buitenlandse Zaken de Turkse ambassadeur op het matje roept over berichten dat voorzitter Yusuf Acar van de koepel namen doorgaf aan Turkije.