nederland

Doodzieke Tijn (6) haalt lakkend geld binnen

Door ANP - 21 december 2016

BREDA (ANP) – Een actie begonnen door een zesjarig ongeneeslijk ziek jongetje in het Glazen Huis in Breda heeft woensdag al ruim 220.000 euro opgebracht. En de teller loopt nog steeds. Tijn heeft nog een jaar te leven en had met zijn ouders besloten zich in te zetten voor de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request van NPO 3FM.

Tijn lijdt aan hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten. Wie geld doneert kan zijn of haar nagels laten lakken door Tijn onder het motto Lak Aan. Dat doet hij via een gat in het glas van het Glazen Huis. De animo om hieraan mee te werken is enorm groot. Lange rijen staan er te wachten.

Op sociale media is de actie van de jongen al omgedoopt tot Heel Nederland Lakt. Naast tal van particulieren hebben ook bekende Nederlanders als Marco Borsato, dj Hardwell, Dorian van Rijsselberghe, PVV-leider Geert Wilders en Nick Schilder van Nick & Simon het initiatief omarmd. Op sociale media laten ze hun gelakte nagels zien en dagen ze collega’s en volgers uit dit voorbeeld te volgen of geld te geven. Met resultaat, want het bedrag steeg woensdag gestaag.

3FM Serious Request begon zondagavond toen de dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren zich lieten opsluiten in het Glazen Huis in Breda. Het is de eerste keer dat geen drie maar twee dj’s zes dagen lang non-stop radio en tv maken zonder te eten. Na drie dagen is in totaal 1.829.954 euro opgehaald, maakte 3FM woensdag bekend. De opbrengst van de actie gaat naar kinderen die sterven aan longontsteking.