nederland

Douanier wilde 25 mille ‘voor gezin’

Door ANP - 05 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – De corrupte douanier Gerrit G. (56) heeft in augustus informatie verstrekt aan het Colombiaanse drugskartel in de hoop 25.000 euro te krijgen voor het onderhouden van zijn gezin. Hij zou dat hebben gedaan vanwege geldgebrek; hij zou geen medicijnen en speciaal voedsel hebben kunnen kopen voor zijn ernstig zieke vrouw.

Dat vertelde de douanier, tegen wie vorige week zestien jaar gevangenisstraf is geëist, maandag aan de rechtbank in Rotterdam. De man werd dit weekeinde opnieuw vastgezet wegens overtreding van de voorwaarden voor de schorsing van voorlopige hechtenis. De douanier, woonachtig in Kwintsheul, sprak voor het eerst over zijn omstandigheden. Eerder beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

De douanier hoopt dat hij opnieuw op vrije voeten wordt gesteld, zodat hij volgende week de as van zijn overleden echtgenote kan verstrooien, zo hield hij de rechtbank voor.

De rechtbank beslist later op de maandag over dat verzoek.