nederland

Douwe Bob en Broederliefde kans op Edison

Door ANP - 15 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Douwe Bob en Broederliefde maken volgend jaar de meeste kans op een Edison Pop. De singer-songwriter sleepte net als het hiphopcollectief drie nominaties in de wacht.

Douwe Bob is genomineerd in de categorieën pop, videoclip en album. In die laatste categorie neemt de Amsterdamse zanger, die Nederland dit jaar vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, het op tegen de mannen van Broederliefde. Zij maken bovendien kans op de Edison in de categorieën hiphop en song.

Ook Martin Garrix, Kensington en Indian Askin sleepten meerdere nominaties in de wacht. Onder meer Jan Smit, B-Brave, Diggy Dex, Typhoon en Chef’Special zijn één keer genomineerd. De winnaars van de Edison Pop 2017 worden op maandagavond 13 februari bekendgemaakt tijdens een awardshow in Amsterdam.