nederland

Einde in zicht voor Serious Request

Door ANP - 24 december 2016

BREDA (ANP) – Het is aftellen geblazen voor 3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Zaterdagavond verlaat het duo rond de klok van 21.00 uur het Glazen Huis in Breda. Dan wordt ook de eindopbrengst bekend van de benefietactie 3FM Serious Request, die dit jaar gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen.

Boegbeeld van de actie dit jaar is de zesjarige ongeneeslijk zieke Tijn. Hij zette heel Nederland aan tot het lakken van nagels. Doel van het jongetje, dat lijdt aan hersenstamkanker (DIPG) en niet lang meer heeft te leven, was honderd euro op tehalen met zijn initiatief Lak-aan, maar de teller liep al snel op tot grote hoogte. De actie van Tijn was erg welkom, want de tussenstanden lieten zien dat het met de opbrengst dit jaar een stuk minder hard ging dan andere jaren.

De radiozender koos er dit jaar voor om geen drie maar twee dj’s in het Glazen Huis te zetten, om de uitdaging nog groter te maken. Verschuuren en Van der Lende maken zes dagen lang non-stop radio en tv zonder dat ze daarbij eten. Tijdens de eindshow, die zaterdagmiddag rond 16.00 uur begint op het Chasséveld, zijn optredens van onder anderen Lucas Hamming, Douwe Bob, Jett Rebel en Rondé.