nederland

Ex-D66-politica Hachchi meldt zich met boekje

Door ANP - 08 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Het plotsklaps opgestapte Tweede Kamerlid Wassila Hachchi heeft zich donderdag gemeld. De voormalige politica van D66 publiceerde online het Engelstalige boekje Listen Think Speak (Luister Denk Spreek).

Ze schrijft onder meer dat ze geen vertrouwen meer had in de politiek. Ook voelde ze zich steeds minder geaccepteerd. Ze ging daarop naar de Verenigde Staten om te helpen bij de verkiezingscampagne van presidentskandidate Hillary Clinton.

Haar onverwachte stap begin dit jaar baarde nogal wat opzien binnen en buiten de partij, ook omdat ze aanspraak maakte op wachtgeld. D66 kwam in april met een eerste verklaring van Hachchi, waarin ze zei kennis te nemen van de kritiek en commotie die was ontstaan rondom haar vertrek.