nederland

Familie publiceert foto opgebaarde Martin Kok

Door ANP - 12 december 2016

VOLENDAM (ANP) – Familie en vrienden van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok hebben maandagavond een foto van zijn opgebaarde lichaam gepubliceerd op de website Vlinderscrime.nl. Kok werd in de nacht van donderdag op vrijdag doodgeschoten op de parkeerplaats van een seksclub in Laren. Vlinderscrime is de site waarop de verhalen van Kok over de Nederlandse onderwereld verschenen en die hem veel vijanden opleverden.

De nabestaanden van de voormalige crimineel hebben op de website een verklaring gezet. ,,Ongelofelijk, bizar, hard, niet normaal, echt gek en nog vele andere emoties hebben ons overmand door het evengoed zeer plotseling overlijden van onze vader, zoon, broer, oom, neef en vriend”, schrijven ze.

De ouders van Kok zijn ontstemd over het uitlekken van de rouwkaart van hun zoon op internet. ,,Degene die dit heeft gedaan heeft absoluut geen benul wat dit met ons als familie doet. Nu wij als ouders van Martin, al zoveel verdriet hebben om onze zoon is het echt heel erg dat iemand onze privégegevens met naam en toenaam op het internet hebben gegooid.”

De besloten uitvaart van Kok is donderdag in Volendam. De nabestaanden vragen het publiek en de pers om niet naar de bijeenkomst te komen. ,,Wij roepen u met klem op niet als pottenkijker of lijkenpikker de moeite te nemen om iets mee te krijgen van wat voor ons privé is”.