nederland

Fietsen in Nederland krijgt ruime voldoende

Door ANP - 08 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Recreatieve fietsers geven Nederland als fietsland een 7,9. Een ruime voldoende, maar er is ook kritiek. De grootste ergernissen zijn hobbels, uitstekende boomwortels, kuilen of gaten in de weg. Ook storen de fietsers zich aan de drukte op de fietspaden, de snelheidsverschillen en asociaal gedrag van andere weggebruikers.

Dat blijkt uit een enquête van de ANWB onder ruim 11.000 recreatieve fietsers.

Steeds meer recreanten gaan er op een elektrische fiets op uit. Van alle ondervraagden gaf 32 procent aan zo’n e-bike te hebben. Ze missen echter voldoende laadpalen en vinden dat fietspaden nog niet goed zijn ingericht voor de hogere snelheid en wendbaarheid van hun fiets.

Drenthe is de aantrekkelijkste provincie voor de recreatieve fietser, blijkt uit het onderzoek. De deelnemers gaven Drenthe een 8,4. Flevoland scoorde het laagst met een 7,5.