nederland

Financieel misbruik oudere uit taboesfeer

Door ANP - 15 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Financieel misbruik van ouderen moet uit de taboesfeer. Om dat te bereiken begint staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) donderdag samen met banken een campagne.

,,Het gebeurt vaak dat ouderen slachtoffer worden van financieel misbruik in situaties waarin ze juist veel vertrouwen hebben in mensen die later de dader blijken te zijn. Daarom zien we veel schaamte en aarzeling bij ouderen om er melding van te maken”, aldus Van Rijn.

Banken zien het probleem ook. Zij gaan onderzoeken hoe zij ouderen beter kunnen beschermen tegen dit soort praktijken. Sommige banken hebben al speciale seniorenadviseurs die ouderen thuis helpen bij bankzaken en ook tips geven om financieel misbruik te voorkomen.