nederland

Geen getoeter meer bij overweg Winsum

Door ANP - 29 december 2016

WINSUM (ANP) – In Winsum hoeven treinen vanaf donderdag niet meer te toeteren bij de onbewaakte overweg aan de Voslaan. Dat hebben ProRail en Arriva afgesproken met de omwonenden. Het toeteren gaf te veel overlast. Machinisten laten hun typhoon nu alleen nog horen als waarschuwing bij situaties zoals mist

Het toeteren bij de overweg Voslaan was afgesproken na een groot ongeluk in november. Achttien reizigers raakten gewond toen de trein waarin ze zaten op de spoorovergang op een tankwagen botste. Bij twee eerdere ongelukken overleden twee mannen.

De gewraakte overweg in de Groningse plaats gaat binnenkort dicht. De afgelopen tijd is een noodweg aangelegd die het verkeer naar een met spoorbomen beveiligde overweg leidt. Die weg gaat op korte termijn open.