nederland

Geen herinnering van inrijden op pompstation

Door ANP - 15 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Daniel C. kan zich niets meer herinneren van die fatale avond 3 september toen hij met hoge snelheid met zijn auto het tankstation De Andel bij Gouda binnenreed. Ook kan hij zich niet meer herinneren dat hij dat deed omdat hij zelfmoord wilde plegen. Dat vertelde zijn advocaat donderdag tijdens een zogenoemde pro forma zitting in de rechtbank in Den Haag.

De in Brazilië geboren C. wordt verdacht van brandstichting, poging tot doodslag, vernieling en rijden onder invloed. Hij botste met zijn auto op een pomp, die direct vlam vatte. Dat zorgde voor een gigantische brand, die het hele tankstation verwoestte. De Andel is nu nog steeds gesloten. Behalve hijzelf, raakte niemand gewond.

C. zit vast sinds de aanrijding. Zijn advocaat wil dat hij vrijkomt. De rechtbank doet daar later donderdag uitspraak over. Er wordt ook nog bepaald wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt.