nederland

Grote brand in Zevenaar, ongeluk op A12

Door ANP - 25 december 2016

ZEVENAAR (ANP) – In Zevenaar woedt in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand op een industrieterrein langs de A12. De brand heeft een garagebedrijf en meubelstoffeerder in de as gelegd. Grote rookwolken trekken over de A12 met een auto-ongeluk als gevolg. De weg is in beide richtingen afgesloten.

De brand begon omstreeks 02.30 uur in een garagebedrijf aan de Edisonstraat. Meerdere auto’s brandde uit en het autobedrijf viel niet meer te redden. De brandweer kon ook niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een meubelstoffeerder die aan het gebouw vast zit. Twee bewoners en twee agenten zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer is het pand waarin de bedrijven zitten niet meer te redden. ,,We doen er alles aan om te voorkomen dat de brand overslaat naar andere panden.” De rook trok al snel richting de snelweg waardoor Rijkswaterstaat daar een snelheidsbeperking instelde. Desondanks zorgde de rook toch voor een ongeluk.

Volgens de woordvoerder van de brandweer knalden meerdere auto’s achterop een autobestuurder die op ,,de rem trapte, geschrokken van de rookwolken.” Er zou sprake zijn van letsel. Door de dichte rook en het ongeluk is de A12 ter hoogte van Zevenaar in beide richtingen afgesloten.