nederland

Grote vraag naar nagellak door actie Tijn

Door ANP - 23 december 2016

BREDA (ANP) – Door de lak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn voor 3FM Serious Request is het druk in drogisterijen, waar een grote vraag is naar nagellak. Van een tekort zal volgens drogisterijketens Etos en Kruidvat echter geenszins sprake zijn.

Een woordvoerder van Etos zei dat de verkopen momenteel 40 procent boven het normale gemiddelde liggen. Deels komt dit door de altijd al drukke kerstperiode. Maar de actie van Tijn draagt volgens het bedrijf ,,aanwijsbaar” bij aan een hogere verkoop. ,,Zeker in de omgeving van Breda zullen de schappen hier en daar wat leger zijn”, aldus de zegsman. Bij Kruidvat zien ze nog geen significante stijging van de nagellakverkoop.

De ketens dragen de actie van de zesjarige Tijn een warm hart toe. Etos doneert voor ieder verkocht potje nagellak 1 euro aan Serious Request. Kruidvat roept zijn klanten op de spaarpunten van de Kruidvat-klantenkaart te doneren ten behoeve van de actie. Zelf doneert de keten ook nog eens 1 miljoen spaarpunten.