nederland

Grote zoektocht naar herkomst sieraden

Door ANP - 21 december 2016

DEN BOSCH (ANP) – De Brabantse politie is een grote zoektocht begonnen naar de eigenaren van meer dan duizend sieraden die vanaf 2014 zijn buitgemaakt bij een lange serie woninginbraken. Afbeeldingen van de armbanden, bedels, broches, dasspelden, horloges, kettingen en ringen zijn woensdag op internet (politie.nl) gezet. Slachtoffers van woninginbraken krijgen binnenkort een brief om ze te wijzen op de internetsite.

De sieraden werden in september gevonden bij een 25-jarige Tilburger. Hij wordt ervan verdacht dat hij de woninginbraken heeft gepleegd. De man sloeg toe in kleine plaatsen zoals Oirschot, Veldhoven en Haaren.

Het totaal aantal inbraken is nog niet bekend, maar de politie gaat uit van enkele tientallen. Vooral vanwege de grote hoeveelheid sieraden gaat het om een bijzondere zaak, zei een politiewoordvoerder woensdag. Volgens hem hebben de spullen vaak veel emotionele waarde.

De verdachte inbreker verscheen woensdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter. Die bepaalde dat hij langer vast blijft zitten.