nederland

Herman du Bois niet opnieuw cel in

Door ANP - 01 december 2016

ZUTPHEN (ANP) – Herman du Bois, die jarenlang ten onrechte vastzat na een veroordeling in de Puttense moordzaak, hoeft niet opnieuw achter de tralies. De rechtbank in Zutphen legde hem een celstraf op gelijk aan zijn voorarrest voor zijn rol als handlanger van een xtc-bende.

Daarnaast legde de rechtbank hem een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden op en een werkstraf van 360 uur. Tegen Du Bois was 3,5 jaar cel geëist.

In de drugszaak werden op dertien locaties in het land xtc-laboratoria en -opslagplaatsen opgerold. Eenzelfde aantal verdachten werd daarbij opgepakt. De politie kwam op hun na een tip van Belgische collega’s, die een vrachtwagen vol chemicaliën richting grens volgden. De chemicaliën werden naar Borculo gereden. Daar werd de volgende dag een groot drugslaboratorium opgerold. Bij Du Bois thuis werden dezelfde soort xtc-pillen gevonden als op productielocaties in Putten en Borculo.