nederland

In weekend nog nablussen brand Roermond

Door ANP - 16 december 2016

ROERMOND (ANP) – In Roermond is de brandweer nog een of twee dagen bezig met nablussen na een grote brand vrijdag in een kunststoffabriek van Sekisui Alveo. Een 55-jarige medewerker moest worden behandeld vanwege ademhalingsproblemen. Zo’n honderd medewerkers van de fabriek en bedrijven in de omgeving werden geëvacueerd. Een bedrijfshal is uitgebrand.

In de wijde omgeving waren dikke, donkere rookwolken te zien. Inwoners van de hele stad kregen het advies binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

,,Er is geen gevaar voor de volksgezondheid geweest”, zei de Roermondse locoburgemeester Angely Waajen vrijdagavond. De brandweer gaat het uitgebrande gebouw tijdens het nablussen slopen. Dat kan volgens de veiligheidsregio Limburg Noord leiden tot nieuwe vuurhaardjes. Omwonenden kunnen daardoor nog enige tijd last hebben van de rook.

Door de brand lag het trein- en busverkeer urenlang stil. Vervoerder Arriva zette bussen in. De afrit Roermond-Oost van de A73 werd afgesloten. Het Roermondse Laurentius Ziekenhuis stelde alle operaties uit omdat de ventilatie vanwege de rook moest worden afgesloten.