nederland

‘Ivo van Hove hoort bij de grote denkers’

Door ANP - 12 december 2016

WASHINGTON (ANP) – De Vlaamse regisseur Ivo van Hove staat op een lijst van ‘leidende denkers’ van onze huidige wereld. Het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy (FP) maakt jaarlijks een ‘Leading Global Thinkers-lijst’ en vermeldt daarop de leider van Toneelgroep Amsterdam.

Op de lijst staan allerlei mensen uit de hele wereld, onder wie de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Canadese premier Justin Trudeau. Het blad is erg te spreken over de manier waarop Van Hove met zijn voorstellingen xenofobie, homofobie, achterdocht en sociale hysterie over het voetlicht brengt.

Van Hove was onlangs in Amerika actief. Hij regisseerde er Arthur Millers A view from the Bridge en The Crucible en verder Lazarus, de muziektheatervoorstelling van David Bowie.

Ivo van Hove is sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam. Dit seizoen regisseert hij De dingen die voorbijgaan (Louis Couperus), Obsession ( Luchino Visconti) en Dagboek van een verdwenene (Leos Janáček).