nederland

Jan Roos met twee vrouwen verkiezingen in

Door ANP - 19 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Voor Nederland-lijsttrekker Jan Roos heeft zeventien kandidaten gevonden om met hem de verkiezingen van 15 maart in te gaan. Op nummer twee en drie staan de zittende ex-PVV-Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes. De Rotterdamse Tanya Hoogwerf, op de vierde plaats, is naast lijstduwer en partijvoorzitter Laurence Stassen de enige vrouw.

Telegraaf-columnist Alexander Sassen van Elsloo, nummer vijf, rook al eerder aan de politiek. Hij stond ooit op de tweede plaats van Artikel 50, een eurosceptische partij die twee jaar geleden tevergeefs meedeed aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Op de lijst staan verder veel mensen uit het bedrijfsleven en enkele politici van lokale partijen.