nederland

Jubileumeditie Masters of LXRY opent groots

Door ANP - 08 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De vijftiende editie van de Masters of LXRY opent donderdag groots. De organisatie heeft 7500 vips uitgenodigd voor de eerste avond van de luxebeurs, voorheen de Miljonair Fair, in de Amsterdam RAI.

Het evenement, dat tot en met maandag duurt, overtreft dit jaar alle voorgaande edities in omvang. Meer dan vierhonderd deelnemers showen hun waar op 35.000 vierkante meter en er komen naar verwachting ruim 50.000 bezoekers op af.

Opvallend dit jaar is het aantal deelnemende automerken en organisator Yves Gijrath ziet ook een terugkeer van de boten. Wat verder duidelijk is terug te zien op de beurs, is de opkomst van de huizenmarkt. Gassan Diamonds heeft traditiegetrouw de grootste stand. De diamantair begon ooit met 36 vierkante meter en heeft dit jaar maar liefst 1150 vierkante meter tot zijn beschikking.

De Miljonair Fair begon in 2002 op 4500 vierkante meter en 15.000 bezoekers in de Passengers Terminal in de hoofdstad. Het evenement groeide al snel uit tot de grootste luxebeurs van Europa.