nederland

Kabinet komt met wetsvoorstel Oekraïneverdrag

Door ANP - 16 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel om het Europese associatieverdrag met Oekraïne goed te keuren. De eerstvolgende stap is dat het wetsvoorstel voor advies naar de Raad van State gaat. Dat gebeurt zo snel mogelijk.

Daarna moet het wetsvoorstel worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer. Daarbij zijn de ogen vooral gericht op de Eerste Kamer, waar het kabinet geen meerderheid heeft en zijn hoop heeft gevestigd op D66 en het CDA. Steun van het pro-Europese D66 lijkt zeker en de verwachting is dat ook een deel van de CDA-senatoren zich achter de goedkeuringswet zal scharen. De leider van het CDA in de Tweede Kamer, Sybrand Buma, is tegen ratificatie van het verdrag.