nederland

Klaver zoekt steun christelijke partijen

Door ANP - 17 december 2016

UTRECHT (ANP) – GroenLinks-leider Jesse Klaver doet een beroep op de christelijke partijen om samen met links Rutte en Wilders uit het kabinet te houden. Hij hoopt ,,met mijn christelijke vrienden voor het eerst in bijna een halve eeuw een progressief kabinet te vormen’’, zei hij op het verkiezingscongres van zijn partij in Utrecht.

Klaver roept de PvdA, de SP en D66 al langer op af te spreken dat ze niet zonder elkaar gaan regeren. Hij vroeg hun zaterdag ,,ballen te tonen’’ en kleur te bekennen. Maar de GroenLinks-leider wil niet alleen links, maar ook christelijke partijen als het CDA en de ChristenUnie aanspreken op waarden als empathie, gemeenschapszin en duurzaamheid. ,,Het CDA en de PvdA zijn hun waarden onderweg kwijtgeraakt, maar als ze die terugvinden kunnen we samen mooie dingen doen.’’

Klaver memoreerde nog maar eens dat het congres met drieduizend bezoekers ,,het grootste ooit” was van GroenLinks.