nederland

Koenders: gesprekken Turkije niet uitgebreid

Door ANP - 13 december 2016

BRUSSEL (ANP) – De gesprekken met Turkije over toetreding tot de Europese Unie liggen feitelijk stil. Onder de huidige omstandigheden worden geen nieuwe onderwerpen aangesneden, hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken dinsdag afgesproken in Brussel. ,,Dat vind ik een positief resultaat”, zei minister Bert Koenders na afloop van het overleg.

Koenders heeft zijn collega’s gewezen op het belang om de miljoenen euro’s aan toetredingshulp voor Turkije stil te zetten, maar daar was volgens hem geen steun voor. Wel komt er zo snel mogelijk een evaluatie wat er met dat geld gebeurt. En als dat niet goed besteed zou zijn, wordt gekeken of het gekort kan worden, aldus de bewindsman.

Koenders was op pad gestuurd door de Tweede Kamer, die evenals het Europees Parlement voorlopig geen heil meer ziet in voortzetting van de gesprekken.