nederland

Koninklijke familie bij Prins Claus Prijs

Door ANP - 02 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2016, donderdag 15 december, zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima, prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien en prinses Mabel aanwezig. De prijs is toegekend aan de Thaise filmmaker en artiest Apichatpong Weerasethakul.

Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het gelijknamige fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land. Zo wordt Apichatpong Weerasethakul gelauwerd voor de ,,visuele rijkheid, spirituele lyriek en intellectuele diepgang van zijn provocerende werk”.

De uitreiking is in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.