nederland

Koude sinterklaasavond

Door ANP - 03 december 2016

DE BILT (ANP) – Het wordt koud, maandag op sinterklaasavond. Al vroeg in de avond vriest het in bijna het gehele land, later daalt de temperatuur tot bijna 5 graden onder nul, voorzien weerkundigen. Bij Weerplaza verwachten ze de koudste pakjesavond in ruim twintig jaar.

De koude bereikt ons land dit weekeinde. In de nacht van zaterdag op zondag vriest het in vrijwel het hele land. Omdat het zaterdagavond op steeds meer plaatsen mistig wordt, moet het verkeer opletten. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Flevoland en Overijssel en heeft voor zaterdagavond en -nacht code geel afgegeven.

De weerbureaus verwachten dat het maandag in het noordoosten weleens de hele dag zou kunnen vriezen. In het midden, westen en zuiden van het land wordt het dan tussen de 2 en 4 graden. Ook dinsdag houdt de kou nog aan, maar daarna lijkt het gedaan met de vorst.