nederland

Laptop met gemeentelijke gegevens gestolen

Door ANP - 05 december 2016

ZUTPHEN/VENRAY (ANP) – De laptop van een medewerker van een bedrijf dat voor gemeenten de onroerendezaakbelasting regelt is vorige week woensdag gestolen. Op die laptop staan waarschijnlijk gegevens van inwoners en bedrijven in gemeenten waarvoor het bedrijf in 2015 heeft gewerkt. Zutphen en Venray maakten maandagmorgen melding van het mogelijke datalek.

De eigenaar van de laptop kan niet garanderen dat alle lijsten zijn gewist. Omdat het bedrijf voor meer gemeenten werkt, zijn mogelijk ook meer plaatsen getroffen.

Het gaat om namen, adressen, geboortedata, burgerservicenummers en bedrijfsinschrijvingen. Met een burgerservicenummer en persoonsgegevens kan iemand bijvoorbeeld ten onrechte toeslagen aanvragen.

De gemeenten hebben een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen met vragen over de gegevensdiefstal. Er is aangifte gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zutphen werkt sinds dit jaar niet meer met het betrokken bedrijf en is in verlegenheid gebracht dat persoonsgegevens op een laptop van dat bedrijf zijn achtergebleven.