nederland

Leden No Surrender langer vast

Door ANP - 01 december 2016

BREDA (ANP) – Twee leden van motorclub No Surrender die vorige maand werden aangehouden voor de ernstige mishandeling van een clubgenoot in mei, zitten voorlopig nog vast. De rechter in Breda heeft het voorarrest van de mannen uit Oss en Amsterdam donderdag met drie maanden verlengd. Ze worden beschuldigd van zware mishandeling en vrijheidsberoving.

Het 41-jarige slachtoffer van de mishandeling werd in mei na de begrafenis van de vader van een ander lid van No Surrender meegenomen en afgetuigd in een bosgebied in Bergen op Zoom. Hij werd door zijn motorvrienden thuis afgeleverd met botbreuken in zijn gezicht, zijn bovenlichaam en zijn ledematen. De Schiedammer werd door zijn vriendin naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aangifte deed.

Een derde lid van No Surrender die twee weken geleden werd aangehouden, werd snel weer vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie was er geen reden meer om de man uit Den Haag langer vast te houden. Naar een vierde betrokkene is de politie nog op zoek.