nederland

Lodiers keert terug op oude nest

Door ANP - 21 december 2016

HILVERSUM (ANP) – Presentator Patrick Lodiers keert terug naar zijn oude werkgever BNN-VARA. Hij gaat daar het radioprogramma De Nieuws BV presenteren.

Lodiers, voorheen presentator en voorzitter van BNN, stapte in 2014 over naar de KRO-NCRV waar hij het programma De Reünie presenteerde. Ook in 2017 is hij nog als presentator van dit programma op tv te zien. In de loop van 2017 treedt hij echter, naast Willemijn Veenhoven, aan als vaste presentator van De Nieuws BV op Radio 1. Hij volgt daarmee Eric Corton op, die eerder dit jaar stopte als vaste presentator bij het radioprogramma.

Lodiers: ,,De Reünie is prachtig. Maar ik kijk ook enorm uit naar mijn eigen reünie, met BNN-VARA.” Ook de omroep is verheugd over zijn terugkeer. ,,Patrick presenteerde bij ons spraakmakende programma’s als Je Zal Het Maar Hebben, Over Mijn Lijk, De Lama’s en De Grote Donorshow”, aldus zakelijk directeur Marc Adriani ,,Als voormalig voorzitter van BNN was hij groot voorstander van de fusie met de VARA. Kortom, Patrick ademt ons DNA.”