nederland

Maatregelen tegen vogelgriep op Texel

Door ANP - 08 december 2016

DEN BURG (ANP) – Natuurmonumenten heeft op Texel maatregelen genomen tegen verdere verspreiding van de vogelgriep. De wandelpaden in het natuurgebied Waalenburg zijn afgesloten. In dit gebied werden vorige week de eerste dode watervogels gevonden.

,,We ruimen de vogels zo snel mogelijk op om verdere besmetting te voorkomen. Het is ook belangrijk dat de vogels in Waalenburg rust krijgen. We hebben daarom de wandelpaden afgesloten zodat ze niet steeds op hoeven te vliegen”, zei een woordvoerder van Natuurmonumenten donderdag bij de NOS.

Na de vondst van de eerste dode watervogels liep het aantal per dag behoorlijk op. Er zijn er ruim 400 gevonden. Het hele eiland is besmet verklaard omdat de voedsel- en warenautoriteit (NVWA) een straal van 20 kilometer rondom de besmettingshaard hanteert om besmet gebied aan te geven. De situatie lijkt wel onder controle omdat het aantal dode vogels terugloopt.