nederland

Marinelocaties onder verscherpt toezicht

Door ANP - 22 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Zes marinelocaties staan de komende twaalf maanden onder verscherpt toezicht van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Onder meer de opslag van gevaarlijke (afval)stoffen wordt niet goed nageleefd, milieuvergunningen zijn niet op orde en er zijn tekortkomingen op het gebied van de brandveiligheid.

Het gaat om Nieuwe Haven, Fort Harssens en Marinekazerne Erfprins in Den Helder, Joost Dourleinkazerne op Texel, Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn en Logistiek Centrum Maartensdijk. Volgens de ILT donderdag is tot verscherpt toezicht besloten omdat na eerdere inspecties de marine ,,nauwelijks verbetering toont”. Er zijn zowel vorig jaar als dit jaar veel overtredingen geconstateerd.

De marine moet nu elke twee maanden verantwoording afleggen over de verbeteringen, aldus de ILT. Volgens het ministerie van Defensie zijn de meeste overtredingen vrij eenvoudig op te lossen of te voorkomen.