nederland

Metro Rotterdam breidt uit met Europese steun

Door ANP - 14 december 2016

ROTTERDAM/BRUSSEL (ANP) – De Europese Investeringsbank (EIB) en het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET hebben een overeenkomst gesloten voor een lening van 120 miljoen euro. Daarmee worden 22 nieuwe metrostellen en de vernieuwing van de spoorbeveiliging van het Rotterdamse metronetwerk gefinancierd.

Zestien nieuwe metrostellen worden ingezet op de Hoekse Lijn, de metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland die in september volgend jaar in gebruik wordt genomen. Daarnaast komen er zes nieuwe rijtuigen om vaker te rijden in de spitsuren op de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. De nieuwe metro’s kosten ongeveer 5 miljoen euro per stuk.

De investering en de uitbreiding van de Hoekse Lijn zorgen voor ongeveer tachtig nieuwe arbeidsplaatsen. Door de overeenkomst met de EIB profiteert de RET van een zeer lage rente.