nederland

NCTV: laat je niet weerhouden

Door ANP - 20 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof vindt dat mensen in Nederland zich niet moeten laten weerhouden om naar kerstmarkten en andere feestelijkheden te gaan.

,,Gemeenten en politie lopen de genomen maatregelen nog eens langs en scherpen ze mogelijk aan. Ze zijn er serieus en alert mee bezig, want het is belangrijk dat iedereen gewoon naar alle feestelijkheden kan gaan”, aldus Schoof. Hij sprak dinsdag naar aanleiding van de aanslag met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn. ,,Terroristen willen ons angst aanjagen, maar wij willen ons leven niet laten bepalen door terroristen”.

Schoof benadrukt dat extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen bij grotere evenementen rondom kerst en oud en nieuw. ,,Vorige week nog hebben we gemeenten om extra aandacht hiervoor gevraagd vanwege de dreiging in Duitsland en Frankrijk”.

De NCTV stelt wel dat wat in Berlijn is gebeurd, ook in Nederland kan gebeuren. ,,De kans op een aanslag is reëel, maar we hebben op dit moment geen concrete aanwijzingen”.