nederland

‘Nederlander verzweeg kindermisbruik Cambodja’

Door ANP - 08 december 2016

PHNOM PENH (ANP) – De 53-jarige Nederlander die in Cambodja is opgepakt in een onderzoek naar marteling en misbruik van een tweejarig jongetje, moet volgens een lokale krant in het Aziatische land donderdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Stefan S. moet verantwoorden waarom hij het misbruik niet heeft gemeld, schrijft The Cambodia Daily.

Het politieonderzoek begon toen op internet een gruwelijke video verscheen. Het kind werd volgens de krant onder meer gemarteld met een taser, een stroomstootwapen. Volgens zijn ouders is hij ook verkracht.

Zelf heeft S. tegenover de politie verklaard dat hij ,,van niets wist en niets verkeerd heeft gedaan”, zegt de plaatsvervangend politiechef. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden op een cacaoplantage in Cambodja die in bezit is van de Nederlander.

Voor de marteling en het misbruik zelf is woensdag een 25-jarige Vietnamees opgepakt. Hij werd in zijn eigen land door de politie ingerekend na een uitgebreide klopjacht.

De peuter is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Hij maakt het naar omstandigheden goed, aldus de politie. Over de relatie tussen de Nederlandse en de Vietnamese verdachte zei de Cambodjaanse politie dat S. heeft verklaard dat ze ,,geen minnaars zijn, maar wel veel van elkaar houden”.

De Nederlander zou goed meewerken met de autoriteiten. Twee Cambodjaanse medeverdachten zijn inmiddels vrijgelaten.