nederland

Nieuwe cao voor medewerkers musea

Door ANP - 05 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – FNV-leden en werkgevers zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de 5000 museummedewerkers. Zo is overeengekomen dat mensen die bij seizoensmusea werken (die alleen in bepaalde seizoenen open zijn) alweer na drie maanden terug mogen komen, in plaats van na es maanden, zoals eerst gold. Dat geeft medewerkers meer zekerheid, stelt FNV.

De cao loopt van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2018. In die periode krijgen medewerkers twee keer een structurele loonsverhoging (1,75 procent op 1 oktober dit jaar en 1,5 procent per 1 oktober 2017). Verder zijn er afspraken over verlenging van de reparatie van het derde ww-jaar uit de vorige cao.

Volgens de vakbond hebben de leden van FNV inmiddels bijna unaniem ingestemd met het akkoord.