nederland

NS: druk maar beheersbaar op het spoor

Door ANP - 12 december 2016

UTRECHT (ANP) – De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen zorgde maandag voor een zeer drukke ochtend op het spoor. Volgens de NS was het wennen voor de reizigers en het spoorbedrijf zelf. Vooral via de social media kwamen er veel vragen en klachten binnen.

,,We hebben iedereen ingezet. Het is heel erg druk. Uitgelopen werkzaamheden en de mist en gladde sporen zorgden voor problemen. Maar het was wel beheersbaar”, aldus een woordvoerster van de NS. Rond 09.15 uur had de NS zevenhonderd klachten binnengekregen.

Veel mensen hebben zondagavond nog informatie opgevraagd. Het ging om zeven miljoen reisadviezen. ,,Dat is een absoluut record. Al zijn dit niet zeven miljoen mensen, want veel reizigers vragen meerdere adviezen. Maar we zagen zondag overdag al dat veel mensen ns.nl en de NS Reisplanner raadpleegden”.