nederland

NS stapt naar rechter om staking

Door ANP - 21 december 2016

UTRECHT (ANP) – De Nederlandse Spoorwegen brengen de staking die vakbond VVMC voor vrijdag heeft aangekondigd voor de rechter. ,,NS heeft de rechtbank gevraagd te toetsen of de door de VVMC aangekondigde staking voldoet aan het stakingsrecht”, lieten de spoorwegen woensdagmiddag weten.

De zaak dient donderdagmiddag in Breda.

,,De hinder die deze staking veroorzaakt staat niet in verhouding met het feit dat we nog volop aan het werk zijn om verbeteringen aan te brengen”, vindt de NS.

De actie van de machinistenvakbond VVMC draait om het zogenoemde rondje rond de kerk, het steeds maar weer rijden op vaste trajecten. De bond heeft zijn leden in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp opgeroepen vrijdag van begin dienst tot 11.00 uur het werk neer te leggen.