nederland

NS: zondag 3,2 miljoen reisadviezen opgevraagd

Door ANP - 11 december 2016

UTRECHT (ANP) – Op NS.nl en de NS Reisplanner zijn zondag tot ongeveer 14.00 uur 3,2 miljoen reisadviezen opgevraagd. Het is de dag dat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is ingegaan.

Toch is het voorlopig minder dan op een normale zondag, want dan worden over de hele dag 3,8 miljoen reisadviezen gevraagd. Marc van Heunen, channelmanager reisinfo online, zegt zondagavond en maandagochtend meer aanvragen te verwachten.

Zondagmorgen om 4.46 uur reed de eerste trein in de nieuwe dienstregeling. NS maakte rond 14.00 uur bekend dat het ,,tot nu toe een hele gewone zondag” is. Op de boom na: een op het spoor gevallen boom heeft in Driebergen-Zeist behoorlijke schade aangericht. In elk geval is er zondag de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Ede-Wageningen.