nederland

Onderzoek: nek-aan-nekrace Samsom en Asscher

Door ANP - 01 december 2016

HILVERSUM (ANP) – De strijd om het lijsttrekkerschap van regeringspartij PvdA tussen fractievoorzitter Diederik Samsom en minister Lodewijk Asscher is een nek-aan-nekrace. Althans, bij de leden van de PvdA.

Zij kunnen nog tot 8 december stemmen. Bijna de helft (47 procent) van de leden die een stem uitbrengen, heeft een voorkeur voor Samsom, 44 procent gaat voor Asscher. De overige 9 procent weet het nog niet, meldt EenVandaag donderdag. Het programma peilde bij 600 partijleden.

Samsom-voorstanders vinden dat hij het lijsttrekkerschap verdient wegens zijn ,,bewezen diensten” de afgelopen vier jaar. Aanhangers van Asscher vinden hem, als ,,nieuw gezicht”, een betere troef tijdens de campagne.

In tegenstelling tot de leden, hebben PvdA-stemmers een duidelijke voorkeur voor Asscher: 52 procent. Samsom komt bij hen op 33 procent.