nederland

Onderzoek op A9 tot na middernacht

Door ANP - 10 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het onderzoek naar het dodelijke ongeval met het verkeersportaal op de A9 gaat vermoedelijk tot na middernacht duren. De politie zegt dat nog altijd onduidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Bij het ongeval ter hoogte van Weesp viel zaterdagmiddag een dode. De persoon kwam met zijn of haar voertuig onder de omgevallen constructie terecht. Iemand in een ander voertuig raakte gewond.

De weg is in de richting van de A1 afgesloten in verband met het onderzoek. De andere weghelft was al dicht vanwege werk aan de weg.

Volgens Rijkswaterstaat is het ongeluk waarschijnlijk veroorzaakt door een voertuig dat betrokken was bij de wegwerkzaamheden. Een werkvoertuig zou tegen het gevaarte zijn gereden, waarna het omviel en op de weg terecht kwam.