nederland

Ontvoerders gaven zich uit voor politie

Door ANP - 06 december 2016

NUNSPEET (ANP) – De gemaskerde mannen die vrijdag in Nunspeet een 53-jarige man uit Doornspijk ontvoerden, gaven zich uit voor politiemensen. De vier daders spraken Nederlands. In elk geval een van hen heeft een blanke huidskleur. Dat heeft de politie dinsdagavond gezegd in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De ontvoering had vrijdag om 10.30 uur plaats op de Oenenburgweg in Nunspeet. Urenlang was de gekidnapte man zoek. Om 21.00 uur kwam hij lopend aan bij zijn huis in Doornspijk. De politie wil voor de veiligheid van het slachtoffer niet veel kwijt over wat er in die tussentijd met hem gebeurd is. ,,Wel kan gezegd worden dat hij bedreigd is”, aldus de politie.

Het onderzoek richt zich onder meer op de mogelijke motieven voor de ontvoering. Ook inventariseert de politie mogelijke camerabeelden van de plekken waar de daders zijn geweest. En dat zijn er nogal wat, aldus de politie.