nederland

Opbrengst Serious Request 8.744.131 euro

Door ANP - 24 december 2016

BREDA (ANP) – De benefietactie Serious Request van NPO 3FM heeft dit jaar tot nu toe 8.744.131 euro opgehaald. Het bedrag werd flink gestuwd door de opbrengst van de nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn van zes. Zijn initiatief had zaterdagavond ruim 2,5 miljoen euro opgeleverd.

Het bedrag valt hoger uit dan vorig jaar. Toen vorig jaar de dj’s uit het Glazen Huis kwamen, werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt. Uiteindelijk bleek, nadat alle donaties waren geteld, in totaal ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht.

De eindopbrengst van dit jaar werd zaterdagavond bekendgemaakt nadat dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende het Glazen Huis in Breda hadden verlaten.

Het Rode Kruis wil dit jaar met de opbrengst voorkomen dat kinderen sterven aan longontsteking. Jaarlijks kost dit aan zo’n 900.000 kinderen het leven.