nederland

Opnieuw onderzoek naar 84-jarige Bladelse

Door ANP - 13 december 2016

BLADEL (ANP) – De 84-jarige Miet van Bommel, die in februari 1992 in haar woning in Bladel om het leven werd gebracht, blijkt seksueel te zijn misbruikt. Dat is destijds door de politie bewust niet naar buiten gebracht. Het cold case-team van de politie Oost-Brabant doet nu opnieuw onderzoek naar de zaak.

Van de kasteleinsvrouw werd haar keel dichtgeknepen. Als gevolg daarvan is ze overleden. Uit het huis werd niets gestolen. Ook is niet gezocht naar kostbaarheden. In de zaak is nooit een dader opgepakt.

,,We gaan er niet vanuit dat de dader per se een seksuele voorkeur heeft voor een bejaard slachtoffer, maar dat het meer te maken had met het feit dat Miet een weerloze vrouw was, een makkelijke prooi. We houden er rekening mee dat de dader weinig of geen seksuele ervaring had. Waarschijnlijk had hij weinig zelfvertrouwen’’, aldus de politie.