nederland

Oscarfavoriet Moonlight in première op IFFR

Door ANP - 29 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – Oscarfavoriet Moonlight beleeft eind januari de Nederlandse première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Het drama over een donkere homoseksuele tienerjongen die zijn plek in de wereld probeert te vinden, wordt vertoond in de sectie Perspectives. Het festival wil met deze selectie ‘polarisatie en breuklijnen in de hedendaagse samenleving onderzoeken’, maakten het IFFR en distributeur Splendid donderdag bekend.

Regisseur Barry Jenkins is op het festival aanwezig. Het drama werd geproduceerd door Brad Pitt, die zich voornam een film te maken van het ongepubliceerde toneelstuk Moonlight Black Boys Look Blue. De film draait vanaf 26 januari in de Nederlandse bioscopen.

In de sectie Perspectives zijn alle thematische programma’s van het IFFR dit jaar gebundeld. Onder meer de mondiale (politieke) polarisatie, outsiders die het establishment provoceren en het toenemende racisme worden in aparte selecties uitgelicht.

Het complete IFFR-programma wordt half januari bekendgemaakt. De 46e editie van het festival is van 25 januari tot en met 5 februari.