nederland

Pers kiest geen politicus van het jaar

Door ANP - 14 december 2016

DEN HAAG (ANP) – De parlementaire pers kiest dit jaar geen politicus van het jaar. Er zijn te weinig stemmen (31 van de ongeveer 160 leden) uitgebracht, meldde de Parlementaire Pers Vereniging (PPV) woensdag. De laatste keer dat de prijs niet werd uitgereikt was in 2002.

Volgens de PPV was het moeilijk kiezen omdat er geen politicus boven de rest uitsteekt. Ook twijfelen steeds meer journalisten of de vereniging wel een dergelijke verkiezing moet organiseren. Volgend jaar wordt daarom gekeken of er nog behoefte bestaat aan de verkiezing bij de leden.

De prijs wordt sinds 1973 uitgereikt. Vorig jaar ging die naar VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Bij EenVandaag kiest het publiek nog wel een politicus van het jaar.