nederland

Politie bevestigt dood ex-crimineel Kok

Door ANP - 09 december 2016

UTRECHT (ANP) – De politie heeft bevestigd dat Martin Kok het slachtoffer is van de schietpartij bij een seksclub in Laren. Meerdere media meldden zijn dood al eerder.

Kok overleed in de nacht van donderdag op vrijdag op 51-jarige leeftijd. De voormalig crimineel en misdaadjournalist werd in de auto van zijn vader beschoten op de Hector Treublaan.

Kok was eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden. Een jaar geleden werd zijn huis beschoten. Hij werd door de politie beveiligd, aldus zijn advocaat Rutger van Veen.

Martin Kok werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor een fatale mishandeling. Op zijn website Vlinderscrime.nl publiceerde Kok over strafzaken. Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen.