nederland

Politie vindt vuurwerk in slaapkamer

Door ANP - 20 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft in Rotterdam en De Lutte partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen. In Rotterdam-Delfshaven werd 53 kilo vuurwerk uit een woonhuis gehaald, in De Lutte (Overijssel) werd in een busje 700 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen.

De 33-jarige bestuurder van de bus, een man uit Den Haag, is aangehouden.

De man die het spul in zijn huis hield, een 26-jarige Rotterdammer, bracht volgens de politie met het vuurwerk zijn directe omgeving in gevaar. Hij werd begin december al aangehouden. Hij zit nog steeds vast, meldde de politie dinsdag. In zijn slaapkamer lagen 2200 nitraten, gevaarlijk en zwaar vuurwerk. Na onderzoek werd in Zoetermeer nog eens 336 kilo professioneel vuurwerk in beslag genomen.